Deel dit artikel
-

100 miljoen euro voor Nederlandse hoteltechnologie

Het Zweedse Kinnevik leidt een investeringsronde van 100 miljoen euro in het Nederlandse bedrijf Mews, dat automatiseringstechnologie voor hotels.

Andere investeerders in deze ronde zijn Revaia, Goldman Sachs Alternatives, Notion Capital en LGVP. Ze waarderen de onderneming op 1,1 miljard euro.

Het cloudbedrijf, want zo positioneren ze zichzelf richting de hospitalitybranche, gebruikt het nieuwe geld voor internationale groeiversnelling, R&D en overnames. Tot op heden pleegde het acht overnames sinds de oprichting in 2012.

Gebruiker van de van oorsprong Tsjechische technologie kunnen er locaties mee beheren, waaronder marketing en betalingen afhandelen. Het heeft koppelingen met honderden online diensten die veel worden gebruikt in de hotelbusiness.

In 2016 trok het anderhalf miljoen euro groeigeld aan van investeerder Axivate Capital. Dat was destijds ook aandeelhouder in Emerce. Eind december kwam daar 185 miljoen bij van onder meer Kinnevik, Notion, Salesforce Ventures, Thayer Ventures en henQ.

Mews handelde afgelopen jaar voor acht miljard euro aan betalingen af voor zijn klanten en bemiddelde bij zestien miljoen check-ins.

Foto: K.H. Reichert (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond