Deel dit artikel
-

100 miljoen mensen dragen Apple Watch, mogelijk concurrentie Facebook

Zeker 100 miljoen mensen dragen een Apple Watch. Hoewel Apple zelf geen cijfers vrijgeeft, schat analist Neil Cybart dat vorig jaar minstens 30 miljoen nieuwe horloges zijn verkocht. Dat zijn meer Apples Watches dan Apple verscheepte in de jaren 2015, 2016 en 2017. Er is echter een nieuwe kaper op de kust: Facebook.

Facebook zou werken aan een eigen slim horloge dat vooral voor gezondheid en fitness moet worden gebruikt, zo meldt The Information.

Het horloge dat geen verbinding vereist met een smartphone zou volgend jaar al in omloop worden gebracht op een markt die door Apple en Huawei wordt gedomineerd.

De kans is groot dat Facebook het horloge eerst in de VS uitbrengt, zoals het geval was met andere hardwareproducten van het bedrijf.

Eind 2020 droeg ongeveer 10 procent van de iPhone-gebruikers een Apple Watch. In de VS ligt dit percentage met 35 procent nog veel hoger, wat niet onlogisch  is aangezien het horloge er als eerste werd verkocht.

Cybart vermoedt dat in 2022 het aantal Apple Watches groter zal zijn dat het aantal Macs. Het zal nog wat langer duren voordat ook de iPad is gepasseerd.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

Blockchain killer

Leuk nu weet facebook ook je hartslag en lichaamstemparatuur op een bepaalde tijd.

Dst mensen hier nog intrappen, ongelofelijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond