Deel dit artikel
-

‘1,2 miljoen Nederlandse huizen slim beveiligd’

Bijna 1,2 miljoen Nederlandse huishoudens maken inmiddels gebruik van slimme beveiligingsapparatuur. De markt is sinds 2017 gegroeid met maar liefst 36 procent, zo blijkt uit de derde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 4700 Nederlanders.

Vijftien procent van alle huishoudens is momenteel in het bezit van slimme beveiligingsapparatuur. In 2017 was dit nog 11 procent van alle huishoudens. De beveiligings- en IP-camera is wederom het populairste apparaat.

Het einde van de groei van slimme beveiliging is volgens Multiscope nog niet in zicht. Bijna één op de zes consumenten is van plan om binnen nu en een jaar slimme beveiliging aan te schaffen. De aankoopintentie is het hoogst voor slimme rook-, CO- en CO2-melders.

Consumenten hebben inmiddels voor 400 miljoen euro aan slimme beveiliging en veiligheid uitgegeven. Dit betekent een groei van 60 procent ten opzichte van 2017. De grootste investeringen zijn gedaan voor slimme beveiligingssystemen (155 miljoen) en slimme beveiligingscamera’s (137 miljoen).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond