Deel dit artikel
-

123 miljoen dollar groeigeld voor Nextdoor

De ook in Nederland bekende buurtapp Nextdoor heeft 123 miljoen dollar venture capital opgehaald bij Amerikaanse partijen. De onderneming gaat daarnaast activiteit ontwikkelen in Denemarken en Zweden.

Riverwood Capital leidt de investeringsronde, een grote fondsbeheerder die onbenoemd blijft stapt in en zittende investeerders Benchmark, Tiger Global Management en Kleiner Perkins doen ook mee. Met het nieuw aangetrokken kapitaal wil de scale-up zijn internationale expansie versnellen en lokale posities bestendingen.

Drie jaar geleden ging Nextdoor van start in Nederland om buren en buurten met elkaar te verbinden. De app is een mengeling tussen een gemiddelde WhatsApp-groep voor een buurt en profielsite als Facebook. Het bedrijf zegt dat de app in ruim de helft van de Nederlandse buurten actief wordt gebruikt. Over de mate van activiteit wordt niets gezegd.

Het Amerikaanse bedrijf, opgericht in 2011, is ook actief in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Australië, de VS en het Vereningd Koninkrijk. Sinds kot ook in Denemarken en Zweden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond