Deel dit artikel
-

12,5 miljoen voor Red je Pakketje

Red je Pakketje (RJP) heeft een financiering van 12,5 miljoen euro opgehaald. Het bedrijf hoopt hiermee een volledig CO2-vrij bezorgnetwerk mogelijk te maken.

De Nederlandse bezorger kondigde in september 2019 aan binnen drie jaar volledig CO2-vrij te willen bezorgen. In eerste instantie start men met 210 Nissan E-NV200 bezorgbussen, waarvan de eerste bussen al in januari 2021 de weg op gaan.

Met de 210 bezorgbussen kan het bedrijf naar verwachting ruim 70 procent van zijn pakketten elektrisch bezorgen. De komende jaren volgen tot 300 extra EV-voertuigen, om de voortdurende groei van pakketten volledig uitstootvrij te kunnen leveren.

De grootste hobbel om een bezorgvloot groen te maken zijn de veel hogere aanschafkosten, die over lange tijd moeten worden terugverdiend. Het bedrijf is hiervoor bijgestaan door Basecore Capital Limited, een in Londen gevestigde specialist in Green Technology-financieringen.

Basecore Capital heeft de financieringsstructuur ontwikkeld, samengesteld en geïmplementeerd. De uiteindelijke financiering is een combinatie van Equity en vreemd vermogen. Het vreemd vermogen is afkomstig van de Nederlandse Scale-up Beequip.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rick

Dus Redje pakketje heeft een leasecontract afgesloten? Dit is toch geen investering?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond