Deel dit artikel
-

1,25 miljoen voor tracker-app Mingle Sport

Een ‘Strava voor balsporten’, de Nederlandse app Mingle Sport, haalt 1,25 miljoen euro groeigeld op bij de Rabobanks innovatiefonds en een groep particuliere investeerders.

Met het nieuwe geld wil de onderneming uit Utrecht de voetbal-app voor amateurs gaan aanbieden op de internationale. Daarnaast investeert het in premium AI-functionaliteiten voor trainers en spelers.

Telefoon-app Mingle Sport leunt zwaar op machine learning, computer vision en AI. Het volgt de spelers en de bal, analyseert dat en geeft slimme data terug om het spel te verbeteren.

De app is ontworpen rondom spelers en de teamsupporters daar omheen. Dat zijn niet de fans, maar bijvoorbeeld trainers en coaches. Naast de beelden en statistieken is er ook nadrukkelijk veel aandacht voor de in-app chat. Die moet beter en rijker worden dan Whatsapp, want anders hebben sporters geen reden daarnaar over te stappen.

“We integreren ook met bedrijven die camera-oplossingen bieden”, vertelt directeur en mede-oprichter Freek Bijl. Dat is dan bijvoorbeeld de hardware in cameratorens die naast sportvelden staan.

“Hoewel sportcamera’s en sensoren betaalbaarder zijn geworden, is de instap nog steeds hoog. Als je aan de slag wilt met sporttechnologie ben je als club of team duizenden euro’s kwijt. Plus tijd en energie die gaat zitten in het analyseren van de data en beelden. Wij richten ons erop de software automatisch nuttige beelden te laten genereren. En trainers en coaches zijn daardoor geen tijd kwijt met basisgegevens bijhouden in Excel of notitieblok.”

Rabobank financiert ongeveer tien procent van de nieuwe investeringsronde. De betrokken particulieren de rest.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Duizenden teams schreven afgelopen jaar in op Mingle Sport. Dertig procent van de gebruikers is wekelijks actief.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond