Deel dit artikel
-

130 miljoen euro voor Brainport Eindhoven

Het kabinet pompt 130 miljoen euro in Brainport Eindhoven. Brainport Eindhoven wordt gekenschetst als een economisch kerngebied van nationale betekenis. Met een concentratie van kennisintensieve maakindustrie is deze regio aanjager van de innovatie in de Nederlandse hightech sector.

De regio kent met 2 miljard euro de hoogste private uitgaven aan R&D, met 4,9 procent de grootste economische groei in 2017 (ING) en de stad Eindhoven heeft met 22,6 patenten per tienduizend inwoners zelfs de hoogste patent-dichtheid ter wereld (OECD).

Minister Schouten van LNV, Minister Ollongren van BZK en staatssecretaris Keijzer van EZK hebben vrijdag de rijksinvestering bij TU/e Innovation Space in Eindhoven gezamenlijk bekendgemaakt. Deze is gekoppeld aan de Brainport Nationale Actieagenda. Daarmee werken Rijk en Brainport Eindhoven de zogenoemde mainportstatus uit.

De focus van de uit te voeren projecten zal liggen op het aantrekken, opleiden en behouden van technisch talent op alle onderwijsniveaus. De regio zelf investeert 240 miljoen euro. Een deel van het geld is bestemd voor fotonica en wordt ingezet voor het opzetten van een Nationaal Masterplan Fotonica, waarbij ook Overijssel en Gelderland worden betrokken.

De nadere uitwerking van de Regio-Deal en overleg hierover vindt plaats via de stuurgroep Rijk-regio voor de Brainport Nationale Actieagenda, onder leiding van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Staatssecretaris Keijzer (EZK)

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond