Deel dit artikel
-

1,4 miljard Android gebruikers, 30.000 nieuwe Chromebooks per dag

1,4 miljard mensen gebruiken Android apparaten, met name in opkomende landen als India en Vietnam. Dagelijks worden 30.000 Chromebooks geactiveerd, met name op scholen. Dat maakte Google CEO Sundar Pichai vanavond bekend tijdens een persconferentie, waar nieuwe hardware werd gelanceerd.

Zoals verwacht werden vanavond twee nieuwe Nexus smartphones aangekondigd, de samen met LG ontwikkelde Nexus 5X en de Nexus 6P, ontworpen samen met Huawei. Allebei met Type C USB poorten en beiden verkrijgbaar in drie kleuren (zwart, wit en blauw voor de 5X en wit, aluminium en grafiet voor de 6P). De 5X met 5.2 inch display heeft onder meer een 12.3 megapixel Sony camera, net als de 6P.

Google heeft zo weinig mogelijk software op de smartphones gezet. Extra Google apps kunnen via Google Play worden gedownload.

De smartphones zullen via de Google Play Store eind deze maand verkrijgbaar zijn, eerst in de VS, Engeland, Ierland en Japan en ‘binnen enkele weken’ in andere landen. In Nederland zullen de toestellen pas vanaf 9 november te koop zijn.

De goedkoopste 5X kost 379 dollar (479 euro in Nederland), de 6P is verkrijgbaar vanaf 499 dollar (649 euro in Nederland). Beide toestellen komen met een abonnement op Google Music voor negentig dagen. Bestellen in de Benelux kan nog niet, wel kun je je op een wachtlijst laten plaatsen.

Android Marshmallow wordt vanaf volgende week 5 oktober uitgerold voor alle Nexus tablets en smartphones vanaf versie 5.

Google kondigde ook twee nieuwe Chromecast dongels aan. Van het eerste model zijn niet minder dan 20 miljoen exemplaren verkocht.

Het nieuwe reguliere model is rond en komt in drie kleuren. Grootste verschil is de sterk verbeterde WiFi ontvangst en de nieuwe app waarmee makkelijk content kan worden verkend.

Een tweede Chromecast dongel is gericht op streaming audio. Met een meegeleverde auxkabel kan die ook op oude luidsprekers worden aangesloten. Streamingdienst Spotify heeft ondersteuning toegezegd.

Chromecast (Audio) is vanaf vandaag te koop in zeventien landen (waaronder Nederland) voor de prijs van 39 euro (inclusief verzendkosten).

Googles ‘one more thing’ bleek een 10.2 inch tablet met toetsenbord genaamd Pixel C, die gewoon op Android draait. Door een slimme koppeling laadt het toetsenbord zich automatisch op. De tablet kost 499 dollar, het toetsenbord 149 dollar. Pixel C moe nog voor het einde van het jaar verschijnen, maar onduidelijk is of je hem dan ook meteen in Europa kunt bestellen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond