Deel dit artikel
-

14 miljoen euro voor Duitse leningenplatform CrossLend

Het Digital Impact Fund (DIF) van ABN AMRO investeert samen met Earlybird en solarisBank 14 miljoen euro in het Duitse leningenplatform CrossLend. De bank gaat tegelijkertijd ook een strategische samenwerking aan met de digitale leningenmarktplaats.

CrossLend is een marktplaats waar beleggers een gediversifieerde portefeuille van leningen kunnen opbouwen. De nadruk ligt hierbij op de transparantie van de risico’s. Voor leningverstrekkers levert CrossLend aanvullende mogelijkheden om hun kredietverstrekking uit te breiden. Hierdoor krijgt ondernemers vervolgens weer meer kredietmogelijkheden.

Het ABN AMRO DIF is het corporate venture capital fonds specifiek voor fintech waarmee ABN AMRO strategisch investeert in innovatieve start- en scale ups die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten.

Het fonds heeft naast CrossLend nog zes andere portfoliobedrijven: het Nederlandse Ockto, het Duitse solarisBank, het Amerikaanse Cloud Lending Solutions en BehavioSec, het Zweedse Tink, en een blockchain initiatief in trade & commodity finance.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond