Deel dit artikel
-

1,4 miljoen Nederlandse mobiele gebruikers voor Pinterest

Ruim 1,4 miljoen Nederlanders hebben Pinterest op hun smartphone geïnstalleerd. Dit zijn er 300.000 meer dan een half jaar geleden. De app is voornamelijk populair onder vrouwen. 6 procent van de mannen heeft de app geïnstalleerd, bij vrouwen ligt dit drie maal hoger op 18 procent, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Bij geen van de andere gemeten apps, waaronder Facebook, WhatsApp, Snapchat, Instagram, Skype en Facetime, is het verschil tussen mannen en vrouwen zo groot als bij Pinterest, constateert Telecompaper.

Het onderzoek laat verder zien dat de populariteit van een groot deel van de sociale- en communicatie-apps leeftijdgerelateerd is. Zo staat Snapchat op bijna 60 procent van de smartphones van tieners geïnstalleerd, tegenover slechts 6 procent van de dertigers. Pinterest kent deze leeftijdsafhankelijkheid veel minder.

Het onderzoek toont daarnaast aan dat Pinterest ongeveer tien dagen per maand wordt gebruikt. Qua waardering staat Pinterest in de top 3, ruim 90 procent van de gebruikers vindt de app goed of zelfs zeer goed. Hiermee laat Pinterest alleen Instagram en WhatsApp voor zich.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ernst

Pinterest werd in het begin vooral bevolkt door blanke-Amerikaanse elite dames met een voorliefde voor cupcakes, trouwjurken en make-up en interieur ideeen.

Behoefte om een keer een wat mannelijker proffiel te bekijken? Dit is mijn Pinterest 🙂
https://www.pinterest.com/ernst1980/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond