Deel dit artikel
-

1,5 miljard nieuw geld voor SumUp

De maker van digitale kassa’s SumUp haalt 1,5 miljard euro nieuw geld op om zijn schulden te herfinancieren en groei te financieren.

In een ronde die wordt geleid door Goldman Sachs steekt een groep investeerders een grote zak geld in SumUp. Het is een teken van vertrouwen in het Engelse bedrijf, dat sinds een paar jaar winstgevend draait.

SumUp werd bekend als maker van een kastje waarmee ambulante ondernemers pinbetalingen kunnen innen. Het werd omarmd door kleinere ondernemers, omdat ze hier geen grote voorinvesteringen moesten doen. Voor 2,6 procent commissie plus tien cent konden ze al pinbetalingen aanbieden.

In de loop van de tijd kwam daar geavanceerdere hardware met touchscreens bij, zoals nu volwaardige digitale kassasystemen voor restaurants, retailers en salons. Voorts bevat dat ook diensten voor voorraadbeheer, marketing, reserveringen en loyalty.

SumUp bedient naar eigen zeggen vier miljoen kleine en middelgrote bedrijven in 36 landen in Europa, de Amerika’s en Australië.

Nieuwe investeerders in deze ronde zijn: AllianceBernstein, Apollo Global Management, Arini, Deutsche Bank AG, Fortress Investment Group, SilverRock Financial Services en Vista Credit Partners. Reeds zittende aandeelhouders zijn BlackRock, Crestline Investors, Liquidity Capital, Oaktree Capital Management, Sentinel Dome en Temasek.

Foto: Nathana Rebouças, Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond