Deel dit artikel
-

1,5 miljoen euro voor online inrichter thuiswerkplekken

Het platform Workwize, waarmee bedrijven thuiswerkplekken kunnen laten inrichten, ontvangt een investering van anderhalf miljoen euro. De start-up, een typische spruit van de coronacrisis, is reeds actief in vijftien landen en gaat de basis leggen voor groeiversnelling.

De investering komt grotendeels van earlystage investeerder Peak. Andere investeerders zijn het recent opgerichte Graduate Entrepreneur Fund, van onder meer Michiel Muller en Frans van Houten, en enkele private investeerders. Onder hen bevinden zich Marnix Broer van StuDocu en oprichters Max Klijnstra en Milan Daniels van Otrium, dat ook klant is van Workwize.

De start-up is op het hoogte- annex dieptepunt van het coronavirus ontstaan, eind 2020. Toen werd duidelijk dat hybride werken wereldwijd onderdeel zou worden van de nieuwe, professionele realiteit. Tevens was duidelijk dat veel bedrijven lastig konden voorzien in de eisen die dat stelde aan het werkgeverschap.

“Hoe moet je werkende apparatuur uitgeven en goede thuiswerkplek inrichten? Wie krijgt welke budget op basis van welke rol in de organisatie? Wat als iemand weg gaat? Aan de hand van die pijnpunten zijn we ons platform gaan ontwikkelen. We verlichten het on- en offboarden van thuiswerkplekken voor HR- en Operations Managers”, vertelt Michiel Meyer (foto, 2e van links). Hij richtte het bedrijf op met compagnons Dirk Kranendijk, Sebastiaan Scholten en Victor Dik.

Het softwareplatform verbindt in vijftien landen vijftien internationale leveranciers van kantoorbenodigdheden. Dat varieert van bureau’s, stoelen en IT-producten tot datakabels en Nepresso-koffie.

“HR heeft een log-in die per persoon aangeeft wat diens budget is voor producten en diensten. De werknemer krijgt het voor hem beschikbare assortiment om uit te kiezen.” Tot de klanten behoren bedrijven als Mollie, Otrium, Netflix en Rocket Delivery.

Het nieuwe groeigeld wordt gebruikt om het team uit te breiden: softwareschrijvers, commercieel en operationeel personeel. “We willen dit jaar verdubbelen tot dertig man en mensen aanstellen in andere landen. In Frankrijk is de eerste medewerker al gestart.”

In mei 2021 haalde Workwize al zeshonderdduizend euro investering op, onder andere bij Graduate.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond