Deel dit artikel
-

1,5 miljoen Nederlanders kopen online tweedehands kleding

Elf procent van de Nederlanders heeft het afgelopen jaar minstens één keer tweedehands kleding gekocht via een online platform. Dit komt neer op ruim anderhalf miljoen Nederlanders. Meer dan één op de vijf Nederlanders is van plan dit in de toekomst te gaan doen, zo blijkt uit onderzoek van AnalitiQs | No Ties onder ruim 1600 Nederlanders.

Van alle online platformen waar tweedehands kleding wordt gekocht zijn Marktplaats en Vinted veruit het bekendst (77 en 70 procent). De top vijf wordt gecomplementeerd door eBay (41%), Facebook Marketplace (31%) en Etsy (22%). Eén op de zes is bekend met Zalando Pre-Owned (17%).

Verder valt op dat de merken die zich meer richten op designer- en luxe mode zoals The Next Closet, Miinto en Designer Vintage aanzienlijk minder bekend zijn bij het grote publiek.

In het afgelopen jaar heeft 16 procent van de vrouwen in Nederland tweedehands kleding gekocht via online platformen, tegenover 7 procent van de mannen. Daarnaast valt op dat hoger opgeleiden vaker online tweedehands kleding kopen dan lager opgeleiden. Van de hoger opgeleide Nederlanders heeft 14 procent in het afgelopen jaar online tweedehands kleding gekocht, tegenover 6 procent van de lager opgeleide Nederlanders.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Ha, de echt goede bronnen zijn lekker onbekend. Houden zo!
Vinted is echt zo toxisch, je bent straalbezopen als je daar op handelt.
Geheimtip: doe alles wat je niet meer draagt in de kledingbak of lever het af bij de kringloop, het is echt 100% zonde om er tijd in te stoppen spullen door te verkopen. En koop vervolgens bij de gasten die die kledingbakken opkopen. Die verkopen miljoen items naast elkaar, en doen dat honderd keer beter dan de amateurs op Marktplaats en Vinted, voor minder geld. Dus die schamele opbrengst van resellen verdien je terug door minder miskopen en lagere aankoopprijs.

Raymond

Goede ontwikkeling! Tweedehands is goed voor het milieu en goed voor je portemonnee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond