Deel dit artikel
-

15 procent meer uitgegeven bij Europese webwinkels

Nederlandse consumenten hebben volgens CBS in het eerste kwartaal van 2018 ongeveer 400 miljoen euro (exclusief btw) uitgegeven aan producten bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. Dit is 15 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2017.

De internetverkopen van in Nederland gevestigde webwinkels namen in het eerste kwartaal van 2018 met bijna 22 procent toe. Dat is meer dan de omzetgroei die Europese webwinkels door verkopen aan Nederlandse consumenten in deze periode behaalden (15 procent).

Bij Nederlandse pure webwinkels groeide de omzet met 19 procent, bij Nederlandse detailhandelsbedrijven met zowel een fysieke winkel als een webwinkel was de omzetgroei 26 procent. De totale omzet van de Nederlandse detailhandel groeide in het eerste kwartaal van 2018 met 2,7 procent.

CBS tekent daarbij aan dat alleen is gekeken naar webwinkels met een omzet van 100.000 euro of meer. Buitenlandse webwinkels die per jaar voor meer dan 100.000 euro aan producten verkopen aan Nederlandse consumenten zijn verplicht om btw-aangifte te doen. Deze aangiften zijn gebruikt als bron. De markt is dus vele malen groter.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond