Deel dit artikel
-

166 miljoen dollar groeigeld voor Lightspeed

Lightspeed POS, in 2015 koper van SEOshop, haalt 166 miljoen dollar nieuw groeigeld op in een Series D-financieringsronde die wordt geleid door Caisse de dépôt et placement du Québec (la Caisse).

Andere deelnemers aan deze ronde zijn Investissement Québec (IQ), iNovia Capital en Silicon Valley Bank. Hiermee komt het totale geïnvesteerde bedrag voor het Canadese techbedrijf op 292 miljoen Amerikaanse dollars.

Dat maakt het bedrijf, dat online en digitale kassasystemen maakt, vanochtend bekend aan de internationale media. De volgende stap is een beursgang, zo ziet de planning er nu uit althans, maar Lightspeed geeft nog geen idee wanneer die moet gaan plaatsvinden.

Het Europese hoofdkantoor van Lightspeed zit in Nederland. De Canadezen werden hier in 2015 actief met de overname van e-commerceplatform SEOshop, wat vrij kort daarna zijn naam verloor. Pas geleden verhuisde het team in Amsterdam naar een pand aan de Herengracht, naar het oude partijkantoor van de PvdA.

‎De director Global eCommerce Revenue Ruud Stelder (foto, links) zegt: “Nog steeds werkt ruim de helft van de markt met plastic kassa’s die niet verbonden zijn met de cloud. Het is echter een absolute must voor ondernemers dat ze een geïntegreerd kassasysteem hebben. De investering gaan we gebruiken om deze systemen verder te ontwikkelen en te integreren met alle mogelijke systemen.” Ook gaat het geld naar uitbreiding van marketing, sales en support.

Het Nederlandse team is in de afgelopen achttien maanden in omvang verdubbeld en richt zich voornamelijk op de ontwikkeling en uitbreiding van de omnichanneloplossingen.

Deel dit bericht

3 Reacties

armand - De Ontwerpafdeling

Hopelijk gebruiken ze ook het geld om hun oorspronkelijke e-commerce platform de updates te geven waar hun klanten zo met smart op zitten te wachten 😉

mark

De kans dat het weer richting retail gaat is heeeel groot. Overname heeft ons webshop eigenaren weinig gebracht:(

Rene - Salon de Lingerie BV

Reserveer ook wat budget om het euvel van “niet vanaf nul voorraad te kunnen verkopen” aka het Auto Add for Sale verhaal. Zó vervelend! Het leidt tot tal van andere bijkomende problemen zoals het inschakelen van derden voor het maken van koppelingen en workarounds die de stabiliteit van het geheel niet altijd ten goede komen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond