Deel dit artikel
-

1,7 miljoen euro voor kinderzoekmachine

Zoekmachine voor kinderen WizeNoze krijgt 1,75 miljoen euro (van het Ministerie van Economische Zaken en twee informele investeerders) om het internet ‘toegankelijker te maken’.

Meer dan 78 procent van de Nederlandse kinderen tussen de twee en zes jaar en bijna alle kinderen die ouder zijn dan acht gebruiken internet. 80 procent van hen gebruikt Google om informatie op te zoeken.

WizeNoze ontwikkelt een zoekmachine die kinderen helpt bij het vinden van relevante en leeftijdsspecifieke content. De zoekmachine van WizeNoze helpt kinderen hun zoekvragen te formuleren en geeft ze leeftijdsspecifieke en betrouwbare resultaten.

De Content Editor helpt organisaties zoals mediabureau’s, sportverenigingen, musea, ziekenhuizen en anderen met het schrijven van relevante content voor kinderen. Steve Jobs School en Kurio (producent van tablets voor kinderen) integreert de zoekmachine binnenkort in hun tablets. Samsung is onderwijs partner.

WizeNoze werd in september 2013 opgericht door Diane Janknegt en Theo Huibers. Janknegt is voormalig Microsoft-directielid en moeder van drie. Huibers is voorzitter van de Raad van Advies van WizeNoze.Hij is hoogleraar aan de Universiteit van Twente.

Deel dit bericht

2 Reacties

Koekeltjes

De website Koekeltjes.nl is al enige tijd (2010) actief op dit gebied. Koekeltjes voorkomt dat kinderen kunnen zoeken op volwassen onderwerpen en biedt een portaal van kindvriendelijke websites.

http://www.koekeltjes.nl/

sjoerd

‘koekeltjes.nl’? Had je niet zelf een naam en layout kunnen bedenken?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond