Deel dit artikel
-

17 Nederlandse winnaars bij Webby Awards

MediaMonks voert bijna al vanouds de lijst van winnaars van de Webby Awards aan. IN10 wint twee Webby’s. Er waren 35 Nederlandse cases genomineerd. 17 hebben gewonnen. De Webby Awards worden ook wel de Oscars onder de webprijzen genoemd.

Creative digital agency IN10 wint twee Webby Awards voor het digitale platform van de Anne Frank Stichting in de categorieën Cultural Institutions en Culture & Events. Ook de publieksprijs viel op het platform.

Naast de winnende website van Anne Frank, werden ook andere projecten van IN10 genomineerd. TILT, het verhalenplatform van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, kreeg een nominatie in de categorie Mobile: Culture & Events. Fujifilm instax ontving een eervolle vermelding van de jury in de categorie Websites: Shopping.

Resolut kreeg een Webby voor Poki in de categorie Corporate Communications.

Internetbureau Q42 heeft samen met Fabrique een Webby Award gewonnen voor de archeologiewebsite Below the Surface van gemeente Amsterdam. Below the Surface werd door een jury van experts uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Websites: Weird’. Op de vorig jaar gelanceerde site zijn tienduizenden archeologische vondsten, opgegraven bij de bouw van de Noord/Zuidlijn, op een visueel aantrekkelijke manier tentoongesteld.

Er waren wel minder Nederlandse winnaars dan in 2018, toen 22 Nederlandse cases werden bekroond.

Webby Video Persoon van het jaar werd Issa Rae. Mediabedrijf van het jaar Disney en BBDO Webby Netwerk van het Jaar.

De complete lijst van winnaars is hier te vinden.  De awardshow zal plaatsvinden op maandag 13 mei 2019 in New York.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond