Deel dit artikel
-

17 procent omzet SBS-moeder niet meer uit televisie

Het Duitse mediabedrijf ProSiebenSat.1 boekt 47 procent omzetgroei uit activiteiten die niet aan televisie zijn gerelateerd. Daaronder vallen in toenemende mate de internetactiviteiten.

In het tweede kwartaal van 2008 realiseerde ProSiebenSat.1 134,9 miljoen euro, of 16,6 procent, van zijn omzet uit internetactiviteiten, muziekverkoop en -licenties en de verkoop van tv-formats. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het moederbedrijf van SBS vanochtend publiceerde.

De kwartaalomzet van het concern kwam uit op 801,9 miljoen euro, waarvan 112,7 miljoen in Nederland en België werd gerealiseerd. Een nadere opsplitsing geven de Duitsers niet.

Vooralsnog is 63,5 procent van de omzet afkomstig uit Duitsland.

Het bedrijf zag de omzet van de divisie Diversificatie, waar de internetactiviteiten ook onder vallen, in een jaar tijd met 46,9 procent toenemen tot 134,9 miljoen. Het bestuur zegt in de toelichting: "We willen het omzetaandeel van deze divisie verder vergroten, en het aandeel van de internetactiviteiten daarin in het bijzonder."

Hoeveel omzet er met internet wordt gemaakt, blijkt niet specifiek uit de kwartaalcijfers.

ProSiebenSat.1 nam afgelopen half jaar het Duitse vrouwenportaal Fem.com over, kocht de volledige controle over de Duitse profielensite Lokalisten.de, lanceerde de video on demand-site MyVideo in Nederland en België, lanceerde spellenportaal Sevengames in Nederland, Noorwegen en Zweden en rolde zijn van prijsvergelijkingsite Billiger.de uit naar Italië, Frankrijk en Spanje.

De Nederlandse uitgeverij Telegraaf Media Groep kocht eerder deze week 12 procent van aandelen met stemrecht (6 procent van het totaal) in het Duitse mediaconcern. De Telegraaf oefende daarmee een koopoptie uit die het kreeg bij de verkoop van zijn belang van 20 procent in SBS Broadcasting Group in juli 2007.

Het merendeel van de aandelen van ProSiebenSat.1 is in handen van de twee investeringsmaatschappijen KKR en Permira. De rest van de aandelen wordt op de markt verhandeld.

Bron foto: striatic (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond