Deel dit artikel
-

170.000 deelnemers deden de Nationale AI-Cursus

Ruim voor de zelfopgelegde deadline van 31 december heeft de organisatie achter de Nationale AI-Cursus 170.000 cursisten in huis gehad. Vandaag vieren ze dat één procent van de Nederlandse bevolking zijn kennis over kunstmatige intelligentie heeft laten bijspijkeren.

Eind 2018 werd de gratis nationale cursus opgericht om de kennis en ontwikkeling van AI-technologie in Nederland te bevorderen en technisch talent in het land te stimuleren. Jim Stolze legde de basis voor het initiatief omdat hij voorzag dat Nederland vanwege kennisgebrek economsich en technisch achter zou komen te liggen. Stolze kreeg eind 2019 wind in de zeilen toen vijf grote Nederlandse bedrijven hun steun aanboden.

“Ik had niet durven dromen dat het al binnen twee jaar zover zou zijn. We zagen dat zeker in het begin van de coronacrisis veel mensen vanuit huis op zoek gingen naar nuttige content. Veel aanbod was er nog niet en wij zaten helemaal klaar om die duizenden nieuwe cursisten te ontvangen op ons platform.”

“De nieuwe doelstelling is nu vijf procent”, oftewel: een klein miljoen Nederlanders. “Die nieuwe doelstelling gaan we bereiken door nieuwe content te maken. Met name het stuk over AI in de praktijk en de Ethiek, maatschappelijke kwesties, krijgen daarbij bijzondere aandacht.”

Dit scoreboard laat zien welke bedrijven, algemeen en per sector, hun personeel het meest aanzetten zich bij te spijkeren met nieuwe AI-kennis. NS, KLM en KPN staan bovenaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond