Deel dit artikel
-

172 ontslagen bij Neckermann Nederland

Een derde van de banen verdwijnt volgende week bij Neckermann in Nederland. De resterende medewerkers gaan een puur e-commercebedrijf bouwen.

Dat heeft de directie van Neckermann.com laten weten aan het lokale personeel. Er vallen 172 ontslagen, dat zijn 130 voltijds banen. Er zijn nu 466 medewerkers actief bij het bedrijf. Na de herstructurering zijn dat er 294.

‘Neckermann.com stelt een outplacement-budget beschikbaar om de getroffen medewerkers te begeleiden naar een nieuwe baan buiten neckermann.com. Tevens bieden de gemeenten Terneuzen, Sluis en Hulst financiële steun om het begeleidingstraject bij te staan’, aldus een verklaring.

In tegenstelling tot de Duitse tak is het in Nederland dus niet helemaal einde verhaal voor Neckermann. De medewerkers die aanblijven moeten het bedrijf, in een fel beconcurreerde markt, omturnen tot een volwaardige e-commerceorganisatie.

Foto: Joe Penna (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Jeffrey

Zonde voor de mensen die hun baan verliezen. Ik kan wel begrijpen dat het bedrijf zich puur gaat richten op e-commerce. Bijna alle reizigers boeken hun vakantie online. De concurrentie is groot, dus Neckerman zal er alles aan moeten doen om de concurrentie voor te blijven!

DeFix

Uhh @Jeffrey dit gaat niet om Neckermann.nl (de vakantieboer) maar om Neckermann.com de webwinkel. Dat zijn 2 aparte bedrijven.

Maria

Er is geen geld voor een sociaal plan! Volgends de directie maar er is meer dan 15 miljoen geleend aan t moederbedrijf duitsland, dit geld is waarschijnlijk mee ten onder gegaan met het bedrijf, was toch een mooi centje geweest voor een goed sociaal plan zeker voor medewerkers die er er al langer dan 25 jaar werken. Neckermann nederland was een gezond
bedrijf, ze hadden eerder moeten inzien dat duitsland niet meer te redden viel, geen pluspunt voor deze directie! En op
weg helpen naar een nieuwe baan, hoe we moeten solliciteren
weten we echt wel alleen niet waar, kijk even op internet en je
ziet dat er bijna geen personeel nodig is en dat zal nog alleen
maar erger worden, het geld dat de gemeentes wil investeren kan misschien beter gebruikt worden om nog een gedeelte van dit bedrijf te redden.

Edo Bakema

Het is maar zeer de vraag of een outplacementbudget de met ontslag bedreigde werknemers aan een nieuwe baan kan helpen. Met name de oudere werknemers zullen moeite hebben ander werk te vinden. Omdat Neckermann niet armlastig is, zal een ontslagvergoeding gepast zijn.

erwin peeters

10 jaar geleden al meegemaakt met Neckermann Belgie in Meer !
Remember !!!!

Roy van Wensen

Het is jammer dat het zo offline taak vermagerd. Maar het is het is wel een begrijpelijke move van Neckermann.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond