Deel dit artikel
-

175 miljoen dollar voor lokale marktplaats Letgo

De Amerikaanse start-up haalt 175 miljoen dollar venture capital op en probeert in een razend tempo een internationale, mobiele concurrent voor Marktplaats-achtige sites te bouwen.

In de anderhalf jaar van zijn bestaan haalde Letgo uit New York 375 miljoen dollar op bij investeerders. De onderneming zou een miljard dollar waard zijn.

Het merendeel van de aandelen is nu in handen van het Zuid-Afrikaanse Naspers, wat betekent dat het initiatief serieuze ambities mogen worden toegedicht. Deze investeerder is gespecialiseerd in het groot maken van marktplaatsen.

Letgo is primair als mobiele dienst ontwerpen. Het is simpel om producten te zoeken en advertenties te maken. En het is gratis.

Het onderscheidene moet zitten in het feit dat er enkel advertenties worden getoond uit de directe fysieke omgeving van de gebruiker. Dat is echter niet uniek wanneer Letgo wordt vergeleken met Marktplaats.nl en de marktplaatsfunctie van Facebook.

In Nederland laat Letgo zich onder meer zien via billboards in Amsterdam en met een lokaal vertaalde site.

Foto: Bosc d’Anjou (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Aloys Sandkuyl

1.5 jaar bestaan. Waarde 1miljard. ?? Hoe gek worden we? Ik loop al enige tijd mee ben best modern maar dit slaat alles.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond