Deel dit artikel
-

19 miljoen mobiele parkeertransacties in eerste helft 2015 in Nederland

In steeds meer steden kunnen inwoners en bezoekers betalen voor parkeren via mobiele parkeerproviders. In de eerste helft van 2015 groeide dit aantal tot 58 gemeenten, blijkt uit cijfers van het Nationaal Parkeer Register.

In de eerste helft van 2015 hebben parkeerders al 19 miljoen keer parkeergeld betaald via een smartphone. De meeste van de transacties vinden plaats in Amsterdam.

In Nederland zijn elf parkeerproviders actief: ANWB parkeren, MKB Brandstof, Multi Tank Card, My Order, Parkline, Parkmobile, SMS Parking, Sunhill, Yellowbrick, Parksen en Gosparc.

Van de Nederlandse parkeeromzet liep in de eerste helft van 2015 ruim 33 miljoen euro via het Nationaal Parkeer Register van alle G4-gemeenten en de gemeente Amsterdam. Dat is bijna de helft van de totale omzet van het kortstondig parkeren in Nederland. In 2015 legde het Nationaal Parkeer Register al 19 miljoen parkeertransacties vast, 10 procent meer dan in dezelfde periode in 2014. Dat aantal omvat parkeersessies op straat, in parkeergarages en verleende vergunningen.

Deel dit bericht

2 Reacties

KoalaBear

Zelf sinds een jaar ParkMobile. Zeer tevreden over, zou niets anders meer willen. Als ik langs parkeermeter rijd kijk ik even naar het nummer. En als je geparkeerd bent ff goede nummer kiezen of invoeren en op start drukken. En als je weer terugloopt naar de auto en deze in beeld hebt zet ik ‘m weer stop. Geen gedoe meer met kleingeld, wat de laatste tijd sowieso al minder wordt in de portemonee.

Barbara

Ik ben helemaal tevreden met Yellowbrick. Eerst maakte ik gebruik van Park-line maar daar zat ik vast aan een abonnement. Bij Yellowbrick is dit niet het geval, ik betaal op moment dat ik er gebruik van maak. Kan niet meer zonder!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond