Deel dit artikel
-

1DayFly opent winkel 1DayWoman

Dagaanbiedingensite 1DayFly opent een afdeling met enkel koopjes voor vrouwen. Andere productgroepen volgen later.

“We verkopen veel producten met stekkers, maar zowel onze vrouwelijke klanten als de leveranciers vragen regelmatig om andersoortige producten.” Roderick Voerman van 1DayFly uit Den Haag legt uit waarom hij een nieuwe afdeling opent in zijn populaire winkel. “Simpel gezegd: de vraag is er en het aanbod ook.”

Het nieuwe initiatief krijgt de naam 1DayWoman en zal een dezer dagen live gaan. De aanbiedingen liggen gereed, de databases zijn gesegmenteerd en een kleine twintigduizend nieuwe vrouwelijke klanten schreven zich in naar aanleiding van een oproep op de site en Facebook. “Bijna uit het niets.”

“Vrouwen zijn meer koopbereid dan mannen, maar ook kritischer”, stelt Voerman. “Als we het goed doen, dan kan de vrouwensite groter worden dan de algemene site”.

In de afgelopen jaren hebben tweehonderdduizend consumenten in Nederland een of meerdere artikelen bij 1DayFly gekocht. Dertig procent van hen is vrouw.

1DayWoman zal tegelijk met Nederland ook in België live gaan. Als het feminiene concept ook maar enigszins lijkt aan te slaan, zal het ook naar Duitsland wordt uitgerold. In oktober 2011 nam het daar Guut.de over. De omzet bij de oosterburen is al bijna even groot als die in Nederland. Voerman sluit niet uit ook een positie in Frankrijk te zullen opbouwen.

De koopjessite draaide vorig jaar een omzet van zo’n 5,5 miljoen euro.

Een nieuwe groei-impuls moet komen uit differentatie. De vrouwenshop is daar een voorbeeld van. Binnen afzienbare tijd staan ook webshops op de rol met wijn, mode en kinderspullen. Over de planning en de labels waaronder dat gebeurt, laat de ondernemer niets los.

Foto: fenanov (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

Sjoerd

Hmm, dit riekt een beetje naar een wanhopige poging van 1dayfly om te overleven. De investeerders willen vermoedelijk eindelijk eens rendement zien. De vraag is of deze site met vrouwendeals het beter zal gaan doen dan die van NRC, dat na een jaar de stekker uit onedayforher moest trekken. De dagaanbiedingen markt is inmiddels behoorlijk verzadigd en lang niet zo florisant als deze op het eerste gezicht lijkt (lage marges, hoge retourpercentages, zeer foutgevoelig, lage conversie en bovendien voorraad die je moeilijk kwijt raakt). Ook Ibood heeft het moeilijk en stapt na 7 jaar over naar meerdere deals per dag. Zal mij benieuwen! Groeten, “Sjoerd” (inkoper/stagiaire geweest bij een andere dagaanbieder voor vrouwen)

Ward

Een week na de aankondiging (en lancering) van ibood komt 1dayfly?

http://twinklemagazine.nl/nieuws/2012/05/ibood-gaat-meerdere-deals-per-dag-aanbieden/index.xml

remco

@Ward, er staat al een geruime tijd op de website van 1DayFly een banner met de aankondiging van een website/gedeelte voor vrouwen waarbij men zich kon aanmelden voor de nieuwsbrief. Het nieuwsbrief van iBood volgde dus pas na de bekendmaking van 1DayFly.

kees

Who cares of ibood of 1dayfly eerder zn persberichtje over uitbreiding van het productaanbod lanceerde? Feit is dat beide shops deze bepaald niet bijzondere stap al veel eerder hadden kunnen nemen, het leveranciersnetwerk was er al lang, maar de noodzaak bij de shops was er kennelijk niet. Maar nu is de concurrentie moordend. (Te?) Lang vastgehouden aan de kracht van het concept met 1 product, waarin het succes van de sites grootdeels op gestoeld was. Totdat Groupon-achtige sites opkwamen met diverse deals in de aanbieding en voor langere tijd. Het kon dus toch anders! Hele late reactie van beide bedrijven op de ontwikkeling in de markt en bepaald geen originele move.

Stefan

ibood is leuke stappen aan ’t maken met haar nieuwe deals. De deals van 1dayfly worden er niet beter op de laatste maanden. Ik ben benieuwd of de inzet van een vrouwendeal een positieve verandering teweegbrengt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond