Deel dit artikel
-

Voor 20 juni 5G-frequenties geveild

Nederland wil in lijn met afspraken binnen de EU voor 30 juni 2020 de 5G frequenties daadwerkelijk gaan veilen.

Sinds 6 maart tot en met 6 april 2020 is het mogelijk voor telecomaanbieders uit binnen- en buitenland om een aanvraag in te dienen voor deelname aan deze veiling.

De staatssecretaris verdeelt in het voorjaar eerst de zogenoemde 700, 1400 en 2100 Megahertz (MHz) frequentiebanden volgens een meerrondenveiling. Gedurende de veiling informeert het ministerie van EZK de deelnemers over het totaal aantal aangevraagde frequenties per band.

De deelnemende marktpartijen moeten over maximaal veertig procent van het totaal aan beschikbare frequenties kunnen beschikken. Daarbij worden ook de huidige vergunningen van de aanbieders meegeteld.

Na afloop worden de winnende partijen bekend gemaakt en zal de staatssecretaris het gehele biedproces openbaar maken.

De minimum opbrengsten bedragen in totaal 0,9 miljard euro.

Begin 2022 volgt vervolgens de veiling van de 3,5 Gigahertz frequentieband.

Deel dit bericht

10 Reacties

C

Ik ben tegen het veilen van deze frequenties omdat nog niet voldoende is onderzocht welke invloed 5G heeft op mens dier en planten.

Anita

Geen 5 G!!!

Angelique Tonnaer Kırkıl

Weet waar ge aan begint…

Muller

k ben tegen het veilen van deze frequenties omdat nog niet voldoende is onderzocht welke invloed 5G heeft op mens dier en planten.

Sandy

Ik ben tegen 5G, meer dan voldoende onafhankelijke onderzoeken hoe schadelijk dit is voor de volksgezondheid.

Hade

Ik ben tegen de veiling van 5g omdat de gevolgen voor de gezondheid en het milieu niet te overzien zijn. Bekend is nu al het ‘magnetron’ effect, onze lichaamstemperatuur gaat er van omhoog. Dat lijkt me genoeg reden voor serieus verder onderzoek.

Loes

Tegen 5G, gaat ten koste van alles dat leeft

Johan Tijssen

Er is teveel rumoer om heen. En waar rook is, is vuur! Daarom zeg ik nee tegen 5G

Katja

Ik ben TEGEN 5G. Mensen worden nu al ziek van 4G, kunnen het niet verdragen en krijgen lichamelijke klachten. 5G is slecht voor mens en milieu… genoeg onderzoek wijst dat al uit…

Sofie

Ik zeg NEE!
Er is te weinig bekend over de invloed van straling. Misschien is het wel de oorzaak van covid-19.
Nu zul je als nuchtere Nederlander zeggen dat valt wel mee… daarom lopen we ook nog met zijn alle. Op straat onder deze omstandigheden. Eerst GOED onderzoek en dan aan zoiets beginnen of je hebt wellicht wel bloed aan je handen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond