Deel dit artikel
-

20 miljoen dollar groeigeld voor Nederlandse JW Player

JW Player van Jeroen Wijering heeft in een nieuwe financiering 20 miljoen dollar opgehaald. De laatste financiering was in 2014, toen Greycroft Growth, Greenspring Associates, Cueball Capital en e.venture het geld fourneerden.

JW Player werd oorspronkelijk in Nederland ontwikkeld door Jeroen Wijering. Dat was in 2004, toen Wijering nog aan de Design Academy studeerde en werkte bij webdesignbureau FKKC in Eindhoven.

Hij vond de toenmalige videospelers Quicktime en Windows Media Player te ingewikkeld, en besloot een open source versie te ontwikkelen, waarmee gebruikers video op hun site konden zetten.

NU.nl en het Witte Huis (whitehouse.gov) waren vroege gebruikers, en YouTube draaide in het eerste jaar van zijn bestaan op de JW Player. Commerciële partijen moesten 15 dollar per videospeler per website betalen. Zo stroomde het geld binnen.

Wijering vond partners in Dave Otten en Brian Rifkin uit New York, die bezig waren met het opstarten van een online video-advertentienetwerk. Het overkoepelende bedrijf Longtail Video groeide snel.

De nieuwe financiering komt grotendeels van de bestaande investeerders Greycroft Growth, Greenspring Associates, Cueball Capital, en e.ventures. Het geld wordt gebruikt voor het uitrollen van cloudproducten, internationale verkoopactiviteiten en marketing.

JW Player heeft inmiddels een bereik van 1 miljard unieke bezoekers en telt 4500 gebruikers. Ook worden steeds meer tools bovenop het platform gebouwd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond