Deel dit artikel
-

‘200 miljoen euro voor Eyeworks’

Warner Brothers zou 200 miljoen euro willen bieden voor het Nederlandse televisieproductiebedrijf Eyeworks. Dat meldt The Hollywood Reporter, het doorgaans goed ingelichte vakblad voor de Amerikaanse film- en tv-industrie. Gisteren werd bekend dat het Amerikaanse mediabedrijf Eyeworks wilde overnemen, maar onduidelijk was voor hoeveel.

Hollywood Reporter lijkt zich niet op interne bronnen bij Warner te baseren. Maar medeoprichter Reinout Oerlemans vroeg twee jaar geleden al eens tweehonderd miljoen dollar voor het bedrijf, alleen waren er toen geen kopers. De kans dat ‘enkele tientallen miljoenen’ worden geboden, zoals sommige Nederlandse media gisteren meldden, is niet erg groot. Ook het FD meldt vanochtend het bedrag van tweehonderd miljoen en citeert ‘ingewijden’.

Eyeworks is onder meer bekend van de tv-programma’s IQ-test, Oh Oh Cherso en Sterren Springen (Celebrity Splash), maar heeft ook digitale activiteiten. Eyeworks betrad in 2006 de Amerikaanse markt door een belang te nemen in producent 3 Ball (The Biggest Loser), dat nu Eyeworks USA heet. In 2012 had de totale groep een kwart miljard euro omzet en een bescheiden winst van veertien miljoen.

De belangstelling van Warner is opmerkelijk, omdat men recentelijk nauwelijks overnames heeft gedaan. Toch is Eyeworks niet de eerste Nederlandse investering voor Warner. Het nam ook al eens een controlerend belang in het Amsterdamse bedrijf BlazHoffski van Dan Blazer en Erik van der Hoff, onder meer bekend van de VPRO serie 24 Uur Met. Ook zou Warner al eens belangstelling hebben gehad voor Endemol.

Via EyeWorks zou Warner meer greep op de Europese markt kunnen krijgen. Het besluit om Eyeworks over te nemen wordt deze maand nog genomen. De overname heeft wel consequenties voor het zittende management, dat volgens het FD zou moeten verdwijnen. Time Warner wil dat Oerlemans als creatief directeur de komende jaren betrokken blijft.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond