Deel dit artikel
-

200 miljoen euro voor OVHcloud

Europa’s grootste lokale cloudprovider OVHcloud ontvangt een lening van tweehonderd miljoen euro van de Europese overheid.

De European Investment Bank (EIB) stelt een kredietlijn beschikbaar voor OVHcloud om diens groeiplannen versneld te helpen uitvoeren. Het bedrijf richt zich bewust niet tot zijn aandeelhouders of de bank, maar spreekt de EU-overheid aan op diens strategische digitaliseringsplannen.

OVHcloud wil zijn clouddiensten tot eind 2024 versneld uitrollen. Dat houdt in: vijftien nieuwe datacentra in gebruik nemen. Tien daarvan moeten in de komende vierentwintig maanden op het Europese vasteland verschijnen.

Het Franse OVHcloud is beursgenoteerd. Boekjaar 2022 werd onlangs afgesloten met een omzet van 788 miljoen euro (+19%) en een winstmarge (ebitda) van 39% (PDF). De helft van de verkopen vindt plaats op de thuismarkt, 28 procent elders in Europa en 23 procent van de klanten komt van buiten de EU.

Eind vorige maand schetste BNR-podcast De Technoloog een overzicht van de Europese cloudmarkt met gast Michiel Steltman, directeur bij Digitale Infrastructuur Nederland:

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond