Deel dit artikel
-

2000: Amerikanen kopen voor 28 miljard dollar online

Ondanks de gedachte dat Business to Consumersites nauwelijks toekomst zouden hebben, zijn de bestedingen in de VS toch weer ruim dertig procent gestegen. In 2000 besteedden de Amerikanen 28 miljard dollar, in 1999 was dat 17,3 miljard. Vliegtickets, computers en hotelkamers zijn de grote winnaars, volgens het Amerikaanse Census Bureau.

Ondanks de fikse stijging is de totale besteding nog altijd minder dan een procent van de algehele Amerikaanse consumentenbestedingen. Wel laten de cijfers een groei zien die ook voorspeld is, zegt het Census Bureau , onderdeel van het Amerikaanse Department of Commerce. Het omzetcijfer laat nu een gestage groei zien; 7,7 miljard in 1998, 17,3 miljard in 1999 en afgelopen jaar dus 28 miljard dollar.
De cijfers staan nog niet op de Census-site, Cnet publiceerde ze al wel.

Opvallend is het percentage dat de vliegtickets innemen op de Amerikaanse markt. In 2000 is er voor ongeveer 7,8 miljard dollar aan tickets verkocht via het web. Dat is meer dan een kwart van de consumentengoederen. 5,1 miljard ging naar de computerwinkels en 2,1 miljard werd besteed aan hotelboekingen.

Computer- en softwareverkopers kregen procentueel de meeste handel te verwerken. 24 procent van de computers en 21 procent van de software werd online verkocht. De softwareverkoop was goed voor 1,3 miljard dollar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Pim Hutjens

In mijn beleving is een stijging van 17,3 miljard (in 1999) naar 28 miljard (in 2000) een stijging van maar liefst 62% i.p.v. ruim 30% zoals boven genoemd staat. Correct me if I'm wrong…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond