Deel dit artikel
-

2000 nieuwe restaurants aangemeld bij Thuisbezorgd, Scoober versneld uitgerold

Bij maaltijdbezorger Thuisbezorgd hebben zich sinds de coronacrisis ongeveer 2000 nieuwe restaurants aangemeld. Het bedrijf werkt ‘met man en macht’ om deze restaurants online te plaatsen en zal daarnaast extra personeel aantrekken om aanmeldingen versneld te kunnen verwerken.

Thuisbezorgd.nl heeft verder besloten de eigen bezorgdienst Scoober, bekend van de fietsers op oranje e-bikes, versneld uit te rollen naar meer steden. Almere en Enschede zijn vanaf deze week geopend en Haarlem volgt binnenkort.

Een andere maatregel is dat vanaf vandaag ook afhaalrestaurants zich bij Thuisbezorgd.nl kunnen aanmelden. Dit levert voor restaurants zonder bezorgdienst het voordeel op dat men direct weer voor afhaal kan openen.

Op verzoek van de vakvereniging ProFri, de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers en het Ambachtelijk IJscentrum zal Thuisbezorgd.nl per direct tot nader order haar afhaalcommissie verlagen tot 0 procent.

Ook kunnen restaurants uitstel van betaling aanvragen bij Thuisbezorgd.nl. Zij moeten dan wel aannemelijk te maken dat zij buitensporig zijn geraakt door de crisis. Het bedrijf schat in dat ongeveer 20 procent van de aangesloten restaurants hiervan gebruik zal kunnen maken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Domique

Scoober is wel een erg goed idee. Het vinden van bezorgpersoneel is voor zaken die niet gefocust zijn op recruitment erg lastig. Niet alleen bezorgpersoneel btw.

Wat ik mij alleen afvraag bij deze nieuwe “nood-” trend (het aanmelden bij thuisbezorgd bedoel ik dan) is of het überhaupt wel rendabel is. Er zijn in 1 klap 2000 nieuwe bezorgrestaurants. Dan moet de bezorgmarkt explosief groeien in deze moeilijke dagen, willen alle restaurants hun boterham hiermee verdienen. Dit moet je wel in het perspectief zetten van de kosten die je anders zou besparen door de werktijdverkorting. Tja… de tijd zal het leren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond