Deel dit artikel
-

20.000 deelnemers gezocht voor pilot tegen fietsendiefstal

Thijs Schumacher is op zoek naar 20.000 vrijwilligers om zijn nieuwste uitvinding de FRAME-ID kosteloos uit te testen. Met dit niet verwijderbare scan-and-trace systeem in de zadelstangbuis van de fiets, wil hij alle fietsen inwendig voorzien van een permanent scanbaar framenummer. Dit zet de fietsen op naam en zorgt dat het aantal fietsdiefstallen in Nederland drastisch verminderen.

Volgens cijfers van het CBS blijft het aantal fietsdiefstallen in Nederland jaarlijks groeien. Nieuwe cijfers geven aan dat de aangiftebereidheid slechts 10 procent (77.000) van het werkelijke aantal gestolen fietsen was. Met ruim 750.000 gestolen fietsen in 2022 was dat voor Schumacher aanleiding om zijn laboratorium in te duiken om een oplossing voor dit probleem te vinden.

De meerwaarde ten opzichte van het bestaande track-and-trace systeem is dat de FRAME-ID module permanent is ingebouwd in het fietsframe en niet kan worden uitgeschakeld of verwijderd door fietsendieven. Ook is er geen enkele elektriciteit benodigd en blijft het altijd functioneren.

De fiets kan via de app worden overgeschreven op naam bij aan- en verkoop. Met het scannen van de module dwars door de ijzeren en aluminium frames heen via de FRAME-ID app, kan iedereen zien of de fiets al dan niet als gestolen is opgegeven. De FRAME-ID module is verbonden met de fiets, die vervolgens gekoppeld is aan de gegevens van de eigenaar. De politie kan daarmee binnen één seconde de rechtmatige eigenaar achterhalen en de fiets terugbrengen,” aldus Schumacher.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond