Deel dit artikel
-

‘2010 wereldwijd hét omslagpunt voor mobiel internet’

Volgend jaar wordt het jaar waarin mobiel internet wereldwijd doorbreekt. Dat meent de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley. Over een paar jaar worden er mobiel twee keer omzetten gerealiseerd dan op het vaste web, temeer daar niet iedereen thuis een pc zal hebben.

Met drie lijvige rapporten, samen meer dan 1.000 pagina’s en dia’s, schetst Morgan Stanley de ontwikkeling van mobiel internet. De analisten van de bank kijken terug en vooruit en plaatsen de mobiele ontwikkelingen in de context van de media- en telecomsector.

Gekeken naar de penetratie van mobiele breedbandnetwerken stellen ze dat het komende jaar het begin markeert van veel veranderingen in het digitale landschap. Mobiel internet begint algemeen geaccepteerd te worden.

Met een nieuwe technologie zullen ook nieuwe toepassingen en bedrijfsmodellen ontstaan. Nu al is duidelijk dat consumenten veel makkelijker de portemonnee pakken om iets af te rekenen via mobiel internet dan op het vaste web. Ook betalen voor downloads en virtuele goederen is niets vreemds.

Wanneer de ontwikkeling van mobiel internet wordt afgezet tegen eerdere digitale ontwikkelingen lijkt het dat de introductie van de iPhone het begin van een nieuw tijdperk betekende. De opkomst van mobiel internet, applicaties en het web, is niet te vergelijken met eerdere innovaties.

Een belangrijke component in toekomstige mobiele toepassingen is de combinatie van locatie (GPS) en mobiel breedband.

Welke applicaties de toekomst hebben, weten de analisten van de zakenbank niet. Voor hen staat het echter vast dat social networking en videostreaming daar een centrale rol in spelen, zowel gemeten naar tijd als de hoeveelheid geconsummeerde bandbreedte

Foto: sirensongs (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond