Deel dit artikel
-

Telecom Time: “2012 wordt tobjaar voor telecom”

2012 wordt een ‘tobjaar’ voor de telecomindustrie. Veel problemen en veel bedreigingen, voorspelde Ed Achterberg van Telecompaper vanochtend op het congres Telecom Time in Houten.

“Om te overleven moet je scherp sturen”, zei Achterberg. Hij noemde verschillende uitdagingen. Voor kabelaars wordt de ‘cross-selling’ van diensten door Tele2 en Vodafone “steeds bedreigender. Deze partijen weten steeds beter hun klanten te bewegen ook andere diensten af te nemen.”

Tv-aanbieders krijgen steeds meer te maken met tv-apps die over de top diensten aanbieden. Achterberg wijst op het constante gebruik van de BBC iPlayer, waarmee ook daadwerkelijk geld wordt verdiend. Bestaande tv-pakketten via kabelaars staan onder druk.

Fabrikanten van mobieltjes merken dat de consument steeds vaker kiest op basis van
de systeemsoftware. “Men kiest bewust voor iOS of Android”, zegt Achterberg.

Somber is Achterberg ook over de inkomsten van de grote netwerken uit mobiele telefonie. “Dat gaat voor allen hard naar beneden, waarbij KPN nog het beste de klappen heeft opgevangen.”

Overigens zijn de telecombedrijven niet van plan om personeel te ontslaan. Met name grotere organisaties met een omvang vanaf 1.000 medewerkers verwachten te moeten ingrijpen in hun personeelsbestand. Dit geldt voor ruim 55 procent van deze bedrijven. De sector Utilities, Telecom en Openbaar Vervoer vormt hierop een uitzondering: minder dan een vijfde van de bedrijven in deze sector voorspelt dat gesaneerd wordt. Dit concluderen Atos Interim Management en Nyenrode Business Universiteit in de jaarlijkse Interim Index, een periodiek onderzoek naar ontwikkelingen en veranderingen in de markt voor tijdelijk management.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond