Deel dit artikel
-

Vanaf 2021: bankrekening openen vanuit Google Pay

De app Google Pay gaat volgend jaar helemaal op de schop. De nieuwe vorm is een combinatie van Tikkie en een bankapp, maar dan van Google. Het wordt mogelijk direct bankrekeningen te openen vanuit die app.

In eerste instantie zal de bankfunctie enkel in de VS worden geboden. Amerikanen kunnen er een betaalrekening mee openen en geld sparen. Leningen worden er niet verstrekt, al doen de elf geaffilieerde bank- en leenbedrijven dat van huis uit wel. Twee van hen zijn Citi en SFCU.

De mobiele bankaccounts komen in de app te hangen onder het kopje Google Plex Account.

Wanneer en met welk tempo de nieuwe Pay-app beschikbaar komt in andere landen is niet bekend. Eerder deze week kwam de huidige versie van Pay beschikbaar in Nederland via bunq, N26 en Revolut.

Googles geldapp kan worden gebruikt om onderling geld over te maken tussen personen en groepen, op Tikkie-achtige wijze, en toont klantenkaarten zoals Stocard dat ongeveer doet. Daarnaast beheert hij rekeningen zoals van reguliere banken bekend is. Ook kunnen Amerikanen eten bestellen bij honderdduizend aangesloten restaurants. Google-technologie wordt ingezet om bankrekeningen doorzoekbaar te maken en trends te spotten en benoemen.

Een demonstratie van de nieuwe app:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

(Bekijk op YouTube)

Deel dit bericht

1 Reactie

G Blijvens

Tja, en dan weet Google echt ALLES over je…..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond