Deel dit artikel
-

Real-time pricing nu ook voor de vrijetijdsmarkt

Convious, een cloudoplossing voor de vrijetijdsindustrie, heeft naar eigen zeggen de eerste real-time ticketprijsoplossing op basis van kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkeld.

Door rekening te houden met onder andere locatie, type uitje, datum en zelfs tijdsloten worden de prijsaanpassingen in real time getoond. Variabelen waaronder historische prijzen, schaarste en weersinvloeden worden gecombineerd met de eigen ‘willingness to pay’-algoritmen van Convious. Deze zijn afgeleid van het gedrag en de statistieken van de website bezoekers.

De intelligentie verhoogt niet alleen de algehele conversie en omzet, maar stelt klanten ook in staat tickets te kopen direct bij de aanbieder tegen een prijs die zowel voor de locatie als voor de bezoeker optimaal is, stelt het bedrijf.

Prijsoptimalisatie is wereldwijd één van de grootste uitdagingen in de vrijetijdssector. Met een enorme overvloed aan korting websites en affiliates is het voor de aanbieders zelf enorm lastig om hun kosten onder controle te houden en tegelijkertijd een optimaal prijsniveau te hanteren voor hun toegangsprijzen.

De software, die begin 2019 verschijnt, werkt op elk bestaand ticket-, boekings- of reserveringssysteem.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond