Deel dit artikel
-

25 extra distributiehubs voor Picnic in Duitsland

Onlinesupermarkt Picnic opent dit jaar in Duitsland liefst 25 extra distributiehubs om in totaal vier tot zes miljoen Duitse huishoudens te kunnen bedienen. Eind vorig jaar telde de bezorgsupermarkt in Duitsland 34 distributiecentra, eind dit jaar moeten dat er zelfs 59 zijn.

Met de opening van nieuwe fulfilmentcentra in Hamburg en straks ook in Berlijn is Picnic voor het eerst actief buiten het Ruhrgebied.

De omzet moet dit jaar oplopen naar 400 miljoen euro op de Duitse markt, zo citeert Lebensmittel Zeitung in het financiële jaarverslag.

In 2023 rekent Picnic nog op een nettoverlies van 67 miljoen euro in Duitsland, al is de brutomarge vorig jaar licht (met 1 procentpunt) verbeterd tot 36,8 procent.

Consumenten in Duitsland zijn echter nog steeds huiverig om online boodschappen doen. Uit een onderzoek van NielsenIQ blijkt dat de meeste Duitse consumenten nog steeds loyaal zijn aan de fysieke winkels Rewe, Edeka, Aldi, Lidl en Co.

Picnic krijgt niettemin steeds meer concurrentie. Supermarktketen Aldi Süd gaat vanaf juni in Duitsland starten met het bezorgen van een deel van hun assortiment. Dat begint bescheiden met 1300 artikelen uit het droogassortiment, gekoelde artikelen en diepvriesproducten.

Bovendien wordt er voorlopig alleen bezorgd rondom Mülheim an der Ruhr, waar het hoofdkantoor zich bevindt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond