Deel dit artikel
-

250 miljoen dollar voor WordPresshost WP Engine

De in WordPress gespecialiseerde managed hoster WP Engine uit Amerika heeft in een nieuwe financieringsronde 250 miljoen dollar groeigeld opgehaald.

Investeerder Silver Lake is degene die voor zijn geloof in het CMS WordPress royaal de portemonnee trekt.

Waar veel digitale aandacht uitgaat naar de ontwikkelingen in de voorhoede en bij wereldspelers zijn er altijd nog honderdduizenden bedrijven, organisaties en initiatieven die gewoon behoefte hebben aan een website. Het opensource CMS WordPress zou inmiddels achter 29 procent van alle websites zitten of, anders bekeken, achter zestig procent van alle sites met een CMS.

Silver Lake investeert in de verwachte groei van het WordPressplatform in het algemeen met zijn participatie in de gespecialiseerde managed hoster WP Engine, uit Texas. Klanten betalen daar tussen de dertig 249 dollar per maand voor een uitgebreide, betrouwbare WordPressomgeving. Hele grote bedrijven betalen meer, maar die tarieven staan niet online.

WP Engine sloot 2017 af met een omzet van honderd miljoen dollar. Dat is dertig procent meer dan het jaar ervoor. Het heeft internationaal 75.000 klanten.

In totaal haalde de hoster in vier investeringsronde 290 miljoen dollar venturecapital op.

Foto: Tayloright, via Flickr (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond