Deel dit artikel
-

250 miljoen groeigeld voor Magento Inc.

Het Chinese investeringshuis Hillhouse Capital steekt 250 miljoen dollar in het bedrijf Magento om de internationale groei te versnellen.

Hillhouse Capital verwerft hiermee een minderheidsbelang in Magento, want de meerderheid van de aandelen blijft in handen van Permira. Het is niet bekend tegen welke waardering de transactie plaatsvindt.

De nieuwe aandeelhouder is een grote investeerder in China en daarbuiten. Het participeert van early stage tot post-IPO equitydeals. JD, Tencent en Airbnb zijn twee grote internationaal bekende namen op het participatielijstje.

Magento Commerce wordt in november 2015 afgesplitst van eBay. Het richt zich op de grootzakelijke markt met cloudsoftware voor e-commerce. Jaarlijks helpt het naar eigen zeggen 250.000 klanten aan digitale omzetten van in totaal vijftig miljard dollar.

De onderneming uit Californië gaat het nieuwe geld gebruiken om zijn internationale sales, marketing en klantenservice op de te schalen. Daarnaast gaat er geld naar productinnovatie en eventuele overnames.

Foto: Alexander Mueller (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond