Deel dit artikel
-

Investering van veertig miljoen in Europese eetbestelsite

Eetbestelsite Delivery Hero krijgt een kapitaalinjectie van veertig miljoen euro van een groep investeerders. Het nieuwe geld wordt gebruikt voor internationale expansie.

De concurrent van Thuisbezorgd en Just-Eat, beiden ook Europees actief, heeft in de 21 maanden van zijn bestaan nu tachtig miljoen euro extern kapitaal opgehaald.

Eerder vandaag zei (PDF) Delivery Hero, in zijn thuisland bekend als Lieferheld (Duitsland), dat het geld wordt gebruikt voor mondiale expansie.

De nieuwe investeerders zijn Kite Ventures en Kreos Capital. De reeds ‘zittende’ investeringsbedrijven gingen ook mee in deze ronde. Dat zijn runet, Tengelmann Ventures, Kite Ventures, Holtzbrinck Ventures, Point Nine Capital en Team Europe.

Delivery Hero is niet actief in Nederland, maar wel in: Australië, Duitsland, Engeland, Finland, Mexico, Oostenrijk, Polen, Rusland, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.

In het eerste kwartaal groeide het aantal orders naar eigen zeggen met 84 procent wat de aangesloten bezorgrestaurants 250 miljoen euro omzet opleverde. Hoeveel daarvan naar Delivery Hero ging, is niet bekend. Sinds de oprichting werden er 32 miljoen maaltijden bezorgd van 22.000 aangesloten restaurants.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond