Deel dit artikel
-

26 miljoen euro voor cyberveiligheid

Het kabinet stelt vanaf 2018 structureel 26 miljoen euro beschikbaar voor cyberveiligheid. Hiervan is 2,5 miljoen euro per jaar bestemd voor een Digital Trust Centre om bedrijven te ondersteunen bij het tegengaan van cyberdreigingen. Dat staat in de Miljoenennota.

Het nieuwe centrum helpt ondernemers hun eigen cybersecurity te organiseren en zet zich in voor het tegengaan van cyberspionage en andere vormen van cybercrime.

Ook is het streven meer onderzoeken naar cybercrime te starten. Opsporingsinstanties krijgen ruimere mogelijkheden cybercrime te bestrijden na inwerkingtreding van de wet Computercriminaliteit III.

Ook wordt extra geld uitgetrokken om de digitale veiligheidsketen (AIVD, MIVD, Politie en OM) te versterken en wordt gebouwd aan een landelijk dekkend netwerk van Computer Emergency Respons Teams. Daarnaast komt er in 2018 een beveiligingsverplichting voor aanbieders in de vitale infrastructuur (bijvoorbeeld banken, energiebedrijven en drinkwaterbedrijven) na afronding van de implementatie van de Europese Netwerk en Informatie Beveiligingsrichtlijn (NIB-richtlijn).

Economische Zaken zet volgend jaar vooral in op samenwerking rond de ontwikkeling van nieuwe technologieën als big data en blockchain.

Eind 2017 zal de Nota Mobiele Communicatie naar de Tweede Kamer worden gestuurd. Daarin staat de planning voor de komende mobiele frequentieverdelingen. In 2018 wordt deze Nota uitgewerkt tot een regeling voor de zogenoemde multibandveiling in 2019.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond