Deel dit artikel
-

26 miljoen euro extra voor opkoper van Amazon-shops

Bij de oprichting in november haalde SellerX al honderd miljoen euro op en daar voegt het nu nog eens 26 miljoen extra aan. Het Duitse bedrijf is een opkoper van snelgroeiende maar net niet professionele verkopers op Amazon.

Een nieuwe type investeerder dient zich aan in een niche van de Europese e-commercemarkt: de opkoper van webshops. Maar dan wel webshops die enkel actief zijn op het platform van Amazon en daar goed scoren. Het Berlijnse bedrijf Branded heeft een werkkapitaal van 150 miljoen euro en SellerX topte net met 26 miljoen euro op.

De investeerders brengen bijzonder veel expertise mee op het gebied van e-commerce en internationale marktplaatsen. De partij die deze ronde leidt, is 83North. Dat treedt nieuw toe als aandeelhouder. De reeds zittende investeerders zijn naast Felix Capital ook mede-oprichter van Zalando David Scheider, de voormalig CEO van Amazon UK Christopher North, Allegro, de CEO van Allegro en voormalig hoofd van Amazon in Spanje en Italië François Nuyts en een groep voormalig Amazon-managers.

SellerX richt zich voornamelijk op Amazon-shops die hun eigen producten ontwikkelen en verkopen. Dat maakt de shop zo min mogelijk afhankelijk van derde partijen. De opkoper kan vervolgens helpen met het optimaliseren van zaken in de backend, variërend van financiën tot marketing en personeelszaken.

De opkoper kocht in de afgelopen maanden twintig bedrijven in Europa en Noord-Amerika en heeft 120 man in dienst op filialen in Berlijn, Keulen, Londen en Miami.

Andere Amazon-opkopers in Duitsland zijn Razor Group uit Berlijn en Heroes uit Hamburg.

Dit verschijnsel is nog niet bekend in Nederland, niet op Amazon en niet op Zalando, Etsy of bol.com. Wat het hooguit een beetje in de buurt komt, is het nieuwe kredietproduct dat Rabobank via bol.com aan de handelaren aldaar aanbiedt. Dat is in vergelijking met venture capital zogezegd dom geld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond