Deel dit artikel
-

27 miljoen dollar durfkapitaal voor GoEuro

De Europese reiszoekmachine GoEuro, ook actief in Nederland, haalt in zijn tweede financieringsronde 27 miljoen dollar nieuw groeigeld op.

De nieuwe investeerder is de grote venture capitalist New Enterprise Associates (portfolio). Ook de zittende externe aandeelhouders Battery Ventures, Hasso Plattner Ventures en Lakestar, die eerder vier miljoen dollar investeerden, doen in deze ronde mee.

GoEuro is een zoekmachine voor reizen door Europa. De input bestond tot voor enkele maanden geleden uit alle bus- en treinverbindingen. Daar zijn onlangs ook luchtverbindingen aan toegevoegd. Via het web, maar ook via een app, kunnen gebruikers eenvoudig de snelste en goedkoopste reisroutes door Europa uitstippelen en boeken.

Emerce sprak onlangs nog met oprichter Naren Shaam. Over de financiële ontwikkelingen wilde hij zich niet concreet uitlaten. Wel toonde hij zich tevreden over de ontwikkeling van zijn zoekmachine. De .nl-versie van zijn site blijkt vooral door buitenlanders, met name Duitsers, te worden gebruikt.

GoEuro verdient geld met het aanbrengen van betalende internetklanten bij de internationale treinbedrijven in Europa.

Shaam: “Met deze financiering kunnen we onze groeistrategie voor de komende jaren veiligstellen.”

Foto: Jean-Louis Zimmermann (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond