Deel dit artikel
-

T-Mobile Nederland haalt Vodafone in

Negen maanden na de overname van Tele2 is T-Mobile uitgegroeid tot de op een na grootste mobiele operator van Nederland. De combinatie heeft voor wat de dienstenomzet betreft de positie van Vodafone overgenomen, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Nadat T-Mobile en Tele2 begin 2019 samengingen, was de combinatie in aantal abonnementen al groter dan Vodafone. In het derde kwartaal van 2019 streefde T-Mobile samen met Tele2 marktleider KPN voorbij voor wat betreft postpaid-abonnementen.

Alle drie de mobiele netwerkoperators (MNO’s) realiseerden in het derde kwartaal een lagere omzet jaar-op-jaar. Maar bij T-Mobile was de omzetdaling het kleinst. Het omzetaandeel van T-Mobile op de Nederlandse mobiele dienstenmarkt steeg naar 30,9 procent.

Vodafone had van de drie operators de grootste daling en kwam uit op een omzetaandeel van 29,6 procent. KPN wist zich als marktleider te handhaven met een nauwelijks veranderd omzetaandeel van 39,5 procent, ondanks een daling in het aantal mobiele abonnementen.

T-Mobile kwam inclusief Tele2 en MVNO’s zoals Simpel uit op ruim 6 miljoen postpaid-klanten eind september, en eindigt daarmee iets onder KPN (inclusief dochtermerken en MVNO’s).

Per individueel merk bekeken is T-Mobile nog steeds de nummer drie op de mobiele diensten markt, maar wel met een marktaandeel dat 1,3 procentpunt steeg in het afgelopen jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond