Deel dit artikel
-

279 mensen weg bij TOM

Bij de Bladelse webshop TOM verdwijnen niet 170 maar 279 mensen van de loonlijst. Ook veel tijdelijke medewerkers verliezen hun baan, meldt het Eindhovens Dagblad.

Het hard gegroeide bedrijf met veertien webshops op het gebied van vrijetijdsartikelen is in de problemen gekomen door de coronacrisis en de gestegen prijzen voor grondstoffen en containervervoer.

TOM bevestigde dinsdag nog dat 70 mensen worden ontslagen. In januari zou van zo’n 100 uitzendkrachten afscheid zijn genomen.

Met de 71 vaste medewerkers die vertrekken wil het bedrijf een vaststellingsovereenkomst sluiten.

Vakbond FNV blijkr niet door het bedrijf op de hoogte is gesteld van de reorganisatie.

Deel dit bericht

3 Reacties

Gijs

Kijk eens naar hun assortiment.

Op internet-toys staan bijna 40.000 artikelen in de opruiming, waarvan 34.000 artikelen onder de 15 euro.

Dit zijn dus allemaal artikelen die je beter kunt vernietigen dan picken, packen, shippen en retouren van verwerken. Waarom dan in hemelsnaam vasthouden aan zo’n gigantisch assortiment met rommel.

Snij 80% van je rommel assortiment weg dan kun je ook al die huurpanden opzeggen. En zet in godsnaam andere mensen op de inkoopafdeling want die hebben ondertussen wel bewezen incompetent te zijn.

Ruben

Die 40.000 artikelen zijn nu natuurlijk in de uitverkoop gedaan om te gaan snijden in het assortiment. Het zal nodig zijn in de reorganisatie, om niet alsnog failliet te gaan. Ze hebben nu dus geen andere keus dan het zo goedkoop en snel mogelijk de deur uit krijgen, om enige omzet binnen te harken en de magazijnen leger te krijgen.

Verder ben ik het volledig met je eens dat ze er goed aan zouden doen om een stevig deel van de huurpanden weg te snijden en te focussen op assortiment dat wel gezond perspectief biedt voor het bedrijf.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond