Deel dit artikel
-

28 partijen vragen vergunning aan voor online gokken

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft tot nu toe 28 aanvragen ontvangen voor een vergunning om in Nederland online kansspelen aan te mogen bieden. Op 1 april trad de Wet Kansspelen op afstand (Koa), de wet die online kansspelen onder strikte voorwaarden legaliseert, in werking.

De markt voor online kansspelen gaat open op 1 oktober 2021. De bedrijven die aan alle voorwaarden voldoen, krijgen een vergunning.

Een vergunningsaanvraag wordt pas in behandeling genomen als de leges van 48.000 euro zijn betaald – dat is het geval bij de 28 aanvragen.

Onder meer wordt beoordeeld of een aanvrager afdoende beleid heeft om kansspelverslaving te voorkomen, een gezonde onderneming is die op verantwoordelijke wijze met spelerstegoeden omgaat en een aansluiting heeft op het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks).

Namen maakt de toezichthouder op dit moment nog niet bekend. Wel zal een aantal bekende buitenlandse gokaanbieders nog moeten wachten omdat ze zich in het verleden met illegaal aanbod op Nederland hebben gericht.

Deel dit bericht

4 Reacties

Annemarie

Fijn dat de markt open gaat. De partijen die pas vanaf medio april 2021 hun diensten mogen aanbieden zijn o.a. Bwin, Unibet, 888sport, William Hill, Mr. Green, LeoVegas, Betsson en een paar andere partijen. Maar ook die gaan komen, dat staat wel vast.

Roelof - Media

Zal tijd worden! Veel mensen wachten hier al 10 jaar op. Wel erg zuur dat Holland Casino nog geen legaal online aanbod had in deze Corona periode. Nu 80 miljoen euro verlies gedraaid. Wat een gemiste kans. Ook hopen op shared online poker pools en geen aparte per land…

Webmaster

Hoi Annemarie,

Kun je aangeven waar de info over de aanvragers te vinden is? Ik ben ook benieuwd naar de namen die de aanvraag al gedaan hebben. Weet jij of die info ergens beschikbaar is?

PAUL

Partijen die in de cooling down komen zijn bekend. Er is sprake van 28 partijen die in oktober van start mogen. Is daar een lijstje van?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond