Deel dit artikel
-

MWC: Mobieltjes mekka barst weer los

Vandaag begint in Barcelona het mekka voor de mobieltjesindustrie, het Mobile World Congress, en voor het eerst op een gloednieuwe locatie. Er worden 70.000 bezoekers verwacht. Maar de grootste aankondigingen zijn al geweest.

Enorme verrassingen worden op het Mobile World Congress niet verwacht, nu zo’n beetje elke fabrikant vooruitlopend op het MWC aankondigingen heeft gedaan. HTC lanceerde zijn nieuwe luxe vlaggenschip One afgelopen week in Londen, BlackBerry had zijn eigen evenement eind januari, LG heeft zijn nieuwe telefoons donderdag aangekondigd en Samsung presenteerde zijn nieuwe Note 8 al op zaterdag. De lancering van de nieuwste Galaxy S wordt na WMC verwacht.

Grote afwezige is verder Google. In de voorgaande jaren was er steevast een Android stand met partners en de onvermijdelijke glijbaan, maar met de huidige marktdominantie van Android is extra marketing blijkbaar overbodig geworden. Ook Apple zal, zoals gebruikelijk, niet op de beursvloer te vinden zijn.

Grote kans dat de Chinese giganten Huawei en ZTE wel flink gaan uitpakken op WMC, de eerste presenteerde zondag de smartphone Ascend. Het Taiwanese Asus komt met een eigen phablet (combinatie tablet en smartphone) de 7-inch PadFone.

Aandacht ook voor nieuwkomers op de mobiele markt. Mozilla toont zijn Firefox OS (inmiddels geadopteerd door ZTE), en Ubuntu (de Linux variant) zijn eerste eigen tablets.

Een belangrijk thema dit jaar wordt NFC (Near-Field Communications), al jaren een grote belofte, maar dichterbij dan ooit nu steeds meer smartphones van NFC-chips worden voorzien. Op de showvloer staan diverse slimme NFC ‘knooppunten’ van het Franse Connecthings en ook kunnen contactloos aankopen worden gedaan.

Het World Mobile Congress duurt tot en met donderdag.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gijs Molsbergen

Jammer dat Android/ Google er niet is, maar ik heb er zin zin!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond