Deel dit artikel
-

3 miljoen dollar voor leverancier van gratis domeinnamen

Freenom, een Nederlandse leverancier van gratis domeinnamen, heeft een investering gekregen van 3 miljoen dollar. Dat geld komt van een groep beleggers onder leiding van Kima Ventures (KIMA). Freenom gaat het geld gebruiken voor de uitbreiding van het aantal topleveldomeinen, de uitbreiding en de ontwikkeling van commerciële initiatieven.

Freenom opereerde eerder dit jaar nog onder de naam Freedom Registry, maar de opzet is onveranderd gebleven. Het bedrijf beheert en faciliteert registraties voor de topleveldomeinen TK (Tokelau), GA (Gabon), CF (Centraal-Afrikaanse Republiek) en ML (Mali). Met meer dan twintig miljoen actieve domeinnamen beheert Freenom naar eigen zeggen het grootste domeinnaamportfolio na .COM. China en Brazilië behoren tot de landen met de meeste gebruikers van gratis domeinnamen.

Domeinnamen worden gratis verstrekt aan individuele gebruikers en bedrijven over de hele wereld. Websites met een gratis domeinnaam hebben geen advertenties en kunnen kosteloos worden verlengd. Vijftig procent van de omzet komt  van advertenties op verlopen domeinen. Het bedrijf exploiteert verder een wereldwijd netwerk van meer dan vijftig vertrouwde partners die een API hebben geïmplementeerd die domeinnamen onmiddellijk verwijdert wanneer deze betrokken lijken te zijn bij spam, phishing of inbreuk op het auteursrecht. Tot de partners behoren Facebook, Twitter, de Chinese antiphishingalliantie en andere. Hierdoor behoort .TK, het grootste landtopleveldomein, volgens het bedrijf tot de veiligste domeinnamen.

Het bedrijf helpt partnerlanden ook bij de transformatie van betaalde domeinnaamsystemen en -processen naar een nieuw platform, waar domeinnamen gratis zijn en door iedereen, in binnen- en buitenland, kunnen worden geregistreerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond