Deel dit artikel
-

3 miljoen euro groeigeld voor video-AI Media Distillery

Media Distillery, een Nederlandse leverancier van AI-technologie voor video, heeft 3 miljoen euro aan financiering opgehaald bij een groep ondernemers uit de internationale tv-industrie.

De financiering zal worden aangewend om de internationale expansie en uitbreiding van het analysetechnologieplatform te versnellen.

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf is in 2014 opgericht om een oplossing te bieden voor de toenemende uitdaging om automatisch de inhoud van grote hoeveelheden video te analyseren.

De video-industrie heeft de afgelopen vijf jaar een grote verschuiving in consumentengedrag doorgemaakt; een gemiddeld huishouden kijkt 3,3 videostreamingplatforms.

‘Videomakers weten vaak helemaal niet wat er in een talkshow gezegd wordt, wat de onderwerpen zijn aan bod komen. Dat kunnen wij ze vertellen, aldus de inmiddels vertrokken oprichter Joost de Wit van Media Distillery vorig jaar bij Top Names. ‘De content wordt gescand door een algoritme dat middels deep learning wordt getraind.’

Het bedrijf analyseerde in 2020 meer dan 7,5 miljoen uur aan videocontent en hun Deep Content Understanding-technologie bereikt dagelijks meer dan 40 miljoen kijkers wereldwijd.

Media Distillery-technologie wordt onder meer genbruikt door Telenet (België), YouSee (Denemarken), Eutelsat (Frankrijk) Proximus (België) en VTR (Chili).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond