Deel dit artikel
-

Groningse gedupeerden coronacrisis omgeschoold tot online marketeers

De gemeente Groningen start vandaag, in samenwerking met opleider Competence Factory, het omscholingsprogramma Traineeship Future Online Marketeer. Werkzoekenden, afkomstig uit sectoren die hard zijn geraakt door corona, worden binnen dit programma klaargestoomd voor een nieuwe baan binnen de online marketing.

Door de coronacrisis is de werkloosheid in Nederland bijzonder snel opgelopen. In Groningen werkt ruim een kwart van alle werknemers in een sector die te maken heeft met (zeer) grote krimp van werkgelegenheid, zoals de horeca en de uitzendbranche.

Het doel van het opleidingsprogramma is de kandidaten aan werk te helpen in de marketingbranche. De opleiding is zo ontwikkeld dat deze aansluit op de vraag naar online professionals vanuit het hogere MKB-segment.

Professionals die in sectoren werken die het hardst zijn geraakt door de coronacrisis (zoals de detailhandel, horeca en zakelijke dienstverlening) worden door de gemeente Groningen gestimuleerd om het opleidingsprogramma te volgen. Maar ook professionals in functies die dreigen te verdwijnen door robotisering zijn gewilde kandidaten.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond