Deel dit artikel
-

Bonuskaart Albert Heijn wordt app

Albert Heijn gaat zijn bonuskaart op korte termijn wel degelijk vervangen door een app. Dat heeft bestuursvoorzitter Dick Boer vorige week nog eens bevestigd tegenover De Financiele Telegraaf. De plastic bonuskaart blijft voorlopig gewoon bestaan.

In een interview op de internetsite van het consultancybedrijf McKinsey had Ahold-topman Dick Boer al in juli gezegd dat de bonuskaart uiteindelijk vervangen wordt door een app op mobiele telefoons. “Met onze Appie-app kun je bestellingen plaatsen, en de app onthoudt ook al je klantgegevens. Maar in de winkel moet je jezelf nog steeds identificeren met een loyaliteitskaart.” Vervolgens nuanceerde het bedrijf de uitspraken van Boer. Er zou alleen naar worden gekeken.

Volgens de Financiele Telegraaf heeft de grootgrutter in 2011 en 2012 echter al testen uitgevoerd, maar waren er problemen met de Nederlandse privacywetgeving. In februari 2012 startte AH al wel met Mijn Bonus, waarbij klanten via de post zes persoonlijke aanbiedingen op maat worden toegezonden.

Volgens Boer moet de bonuskaart beter worden geïntegreerd met mobiele telefoons. Bij online bestellingen via de smartphone-app Appie kan de bonuskaart worden gekoppeld aan de klantgegevens. De plastic bonuskaart blijft overigens bestaan. Het concern wil klanten geen technologie opdringen.

Deel dit bericht

18 Reacties

Willem Lensselink

Wanneer WIFI in de AH winkels???? Dan kan je de app ook nog bewerken als je dit wilt

Rutten

Krijg je er ook een app telefoon of tablet bij?

Arno

Dan wordt het tijd dat ze de Appie app ook op Windows Phone 8 gaan uitbrengen…

Jean

Ik erger me al jaren aan de bonuskaart van AH. Volstrekt achterhaald. Het oorspronkelijke plan om op basis van de kaart persoonlijke aanbiedingen te doen is nooit gerealiseerd. En aangezien ik een anonieme kaart heb, hebben ze niets aan de registratie van mijn aankopen. Wat blijft is nóg een kaartje in mijn portemonnee, en boosheid als ik het toevallig niet bij me heb, want dan krijg ik geen korting.
Wees realistisch AH!

Jannie Konings

Als ik een dure telefoon moet aanschaffen om korting te krijgen kan AH mij schrappen als klant.

Gijs Vroom

@Jean

Denk je niet dat ze met de app / site dit juist oplossen? Zoals je kunt zien zijn ze bezig met de overgang van kaart naar persoonlijk profiel, en daarmee kun je veel gemakkelijker personaliseren. In feite personaliseer je de omgeving al middels de lijstjes, recepten, eigen winkel en looproute, laatst bestelde artikelen…

Gijs Vroom

@Jannie

Euh, heeft niet een enorme aantal Nederlanders reeds een smartphone? En is het dan niet handig dat alle kaarten daarop komen te staan (en tickets, betalingen, alle verdere zaken die je normaal meezeult)

Gijs Vroom

@Arno

Marktaandeel Windows vergeleken met Android en IOS is schrikbarend.. Appie ook via Web bereikbaar?

Joop Uding

Ik ga pas helemaal uit mijn dak als ik de spulletjes van Appie thuis op mijn 3-D printer kan binnenhalen!

C.A.Tesselaar

Ik heb hedenmorgen een nieuwe bonuskaart meegekregen, nog even activeren op internet en klaar is Kees.
Maar waar ik ook zoek, ik vind geen mogelijkheid om de kaart te activeren. Wel enorm veel andere rim-ram.
Wie maakt me e.e.a.duidelijk ?

soldaat

idd niet mogelijk, AH graag oplossing.

H.van.hemme@hetnet.nl

ik heb al tig jaren een bonuskaart en nu ik de nieuwe moet activeren krijg ik het bericht dat mijn E-mail adres bij jullie niet bekent is en dat mijn wachtwoord niet klopt. Raar hoor ik heb altijd zonder problemen kunnen inloggen en nu jullie je aken aan het vernieuwen zijn klopt ineens alles niet meer, en een nieuw wachtwoord bij jullie aanvragen dat kan ook niet want dan krijg je het bestand waar je je moet inloggen en dan begint alles weer van voren af aan.

rico

hoi ik weet niet wat de mensen hebben een app is mooi voor mij maar ik ben 43jaar en heb een smartphone die moet je dan wel hebben ,en niet iedereen heeft een smartphone zoals bv m,n ma en zwager die willen alleen bellen met hun telefoon.nu moet ik zeggen dat mijn zus en neefjes weer wel een smartphone hebben en wie doet de boodschappen juist m,n zus maar mijn ma no way geen smartphone gewoon een gsmmetje

John

Ja, maar er zal waarschijnlijk hier wel een oplossing voor gevonden worden. Dat regelt AH wel, ik zag gister nog in de winkel dat er stond dat je alleen een nieuwe pas nodig hebt. je oude AH kaart werkt niet meer, maar een app daar weet ik gvd niks vanaf.

homveld

ik krijg de oude kaarten niet omgezet op de nieuwe wat nu

Boonstra W.E.

Waar kan ik dan activeren? Slechte site hoor.

J.deRuijter

Mijn bonuskaart is niet meer te lezen,heb een nieuwebonuskaart gehad maar als ik de gevens invoer krijg ik steeds een fout melding,wat te doen? Gr.mevr de Ruijter

EVDP

Ik heb mijn bonus kaart op meerder manieren gescand en gefotografeerd met mijn Iphone 5s, maar de kassa lukt het niet om de foto te herkennen als bonuskaart.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond