Deel dit artikel
-

35 miljoen euro voor bestanddeeldienst WeTransfer, oprichter Nalden exit

Bestandendeeldienst WeTransfer krijgt 35 miljoen euro van investeringsbedrijven HPE Growth en Highland Europe. Daarmee wil het Nederlandse bedrijf verder groeien. Oprichter Nalden (Ronald Hans) stapt op.

HPE levert het grootste deel van de investering. Vier jaar geleden was Highland Europe in de lead toen WeTransfer 22 miljoen euro kreeg.

Met het nieuwe geld moet WeTransfer internationaal groeien. Vorig jaar nam WeTransfer nog de apps Paper en Paste over.

De beursgang die eerder nog werd overwogen is voorlopig van de baan, zo laat een woordvoerder aan RTL weten.

Aan Emerce laat het bedrijf weten: “Een IPO is een van de mogelijkheden voor de toekomst van WeTransfer, maar daar zijn we op korte termijn niet mee bezig. De aankoop van de apps Paper en Paste vorig jaar heeft onze ambitie naar een nieuw niveau getild. We gaan ons volledig richten op het uitbouwen van onze set of tools. We willen ons concentreren op de productroadmap en hoe we onze business nog verder internationaal kunnen opschalen.”

Met de investering begint een nieuw hoofdstuk zonder oprichter Nalden. Die wil zich richten op het ontwikkelen van een app voor ouders, Adelee. Nalden wordt in de raad van commissarissen vervangen door Jonne de Leeuw van HPE.

Op de foto CEO Gordon Willoughby

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond